Kézzel festik a fényt a Bugattinál

2022.04.23. 09:31

Nagyjából öt héten át dolgoznak a Bugatti mesterei azon, hogy a szokványos árnyalatoknál többet kínáljanak azoknak, akik igazán egyedi szupersportautóra vágynak. A horvát Rimaccal összeházasodott nagymúltú vállalat Sur Mesure részlege a Vagues de Lumière névre keresztelt fényezési technikát alkalmazta egy Chiron Pur Sporton.

Mielőtt kigurulna a minőségellenőrző fénycsatornából, a Chironra több kétdimenziós formát is készítenek, amiket milliméteres pontossággal illesztenek a szénszálas karosszériára. A Bugatti kézműves festői ezek után rétegről rétegre festik meg a mintázatot, hogy megteremtsék a fényvisszaverődés illúzióját. Az elkészült művet több rétegnyi lakkal borítják.

Először 2011-ben alkalmaztak hasonló megoldást, amikor a berlini Königliche Porcelán Manufaktúrával együttműködve készítették el a Veyron 16.4 Grand Sport L’Or Blanc-ot, melynek karosszériáján szintén a tükröződések játékát jelenítették meg fehér alapon kékkel. A közelmúltban pedig egy világoskék és narancssárga fényezésű Chiron Super Sporton jelent meg a mintázat.

Ezek mind elég kontrasztos művek lettek, azonnal érzékelhető látványosság. A Pur Sporton azonban a sötétkék karbon karosszériára szinte fekete árnyalattal festették a reflexiókat, így messziről egy sima sötétkék Chironnak néz ki az autó, közelről viszont bámulatos a vonalak áramlása, de szép részlet a francia trikolór megjelenése is a szárnyak végén.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!