Ámokfutók éjjel-nappal, forgalommal szemben

2022.08.29. 09:21

Nemhogy fogynának, inkább szaporodnak is a forgalommal szemben nyomuló autósok a hazai utakon. A Budapesti Autósok most egy videóban két ilyen esetet tett közzé, jó eséllyel közös a két sztoriban, hogy egyik esetben sem volt fogalma a vétkes sofőrnek arról, mekkora hibát követett el.

Az első felvétel az M0-son készült éjszaka, és úgy látni, egy utánfutós személyautó választott a rossz oldalt. A kamerás autó sofőrje lassított, lehúzódott és úgy dudált, de a videóhoz hozzáfűzte, talán inkább villognia kellett volna. Mindenesetre a szabálytalankodó elég magabiztosan haladt a rossz irányba.

A második egy Daewoo Matiz az M44-e belső sávjában. A kamerás is itt haladt, az utolsó pillanatig nem is igazán akart kitérni, talán ezzel jelezve a Daewoo vezetőjének, hogy tilosban jár. Végül baleset nem történt, de látszólag itt sem nagyon bizonytalanodott el a másokat veszélyeztető fél. Azért jegyezzük meg, hogy a dashcames sem a legokosabban járt el, mert ha a matizos megijed, elrántja a kormányt, kész is a frontális ütközés.

Nehéz megmondani, mi lenne az ellenszer a forgalommal szemben grasszálók visszaszorítására. A táblázás azért a legtöbb helyen elég egyértelmű, és ha mégis sikerül a rossz irányt választani, elég hamar fel kéne, hogy tűnjön a hiba. Mégis nagyon sok hasonlóval találkozni.

Forrás: Budapesti Autósok