Egy Rolls-Royce-ból is lehet revolverhős

2022.09.02. 06:06

Meglepő reklámfilmet forgatott a Rolls-Royce a Cullinanhez: a The Gunslinger – vagyis pisztolyhős – egy western-tematikájú alkotás lett. Sőt, ameddig nem jelenik meg a teljesen tájidegen autó, addig tökéletesen olyan, mint egy igazi film. A jelmezek, a kellékek és a helyszín is gyönyörű, illetve a jelenetek is inkább egy filmet idéznek. Maga az autó amúgy körülbelül az ötperces kisfilm közepén jelenik meg először.

A sztori szerint a vadnyugati kisvárost banditák terrorizálják: fosztogatnak, gyilkolnak, bankot rabolnak és rettegésben tartják a tisztes polgárokat. Azonban van egy nő, aki kiáll a helyiekért és egyrészt felveszi a kesztyűt, másrészt pedig üzen egy távoli, magányos hősnek. Pont olyan az egész, mint egy igazi, klisés western, de itt jön benne a csavar, egy hatalmas hobbiterepjáró formájában.

Innen már könnyű kitalálni, hogy miként jön a képbe a Cullinan: természetesen a sztori hős fenegyereke érkezik a fekete Rolls-szal. A banditák annyira megrettennek a modern tankkal érkező cowboy-tól, hogy azonnal elmenekülnek. De a frissen érkezett megmentő természetesen nem hagyhatja, hogy a gonosztevők elmeneküljenek a bankban rabolt zsákmánnyal, ezért utánuk ered, immár a nővel az oldalán.

Itt kiderül, hogy a Cullinan nagyon gyorsabb, mint egy ló, simán átgázol egy patakon, hatékonyan veret a mezőn, de a csillagos ég látványát is ügyesen imitálja. A sztori jól végződik: végül a Rolls különleges képessegeinek hála elkergetik a banditákat és visszaszerzik a zsákmányt. A vége pedig nem is lehetne más, mint ahogy a hős és a nő együtt ellovagolnak a Cullinan hátán.

Forrás: Rolls-Royce