Eladó a Tesla, ami belegurult a Dunába

2022.10.27. 10:24

Emlékeznek még a Teslára, amelyik szeptember elején gurult be a Dunába a Tököl-Százhalombatta kompkikötőnél? Talán nem túlzás azt mondani, hogy egy csapásra az ország legismertebb Teslájává vált, pláne, hogy a süllyedést még fotósorozaton is megörökítette egy arra járó.

A Tesla süllyedését egy arra járó örökítette meg
A Tesla süllyedését egy arra járó örökítette meg

Nos, most ez a Tesla Model X vált eladóvá, a hirdetés fel is került a hasznaltauto.hu-ra. 8,4 millió forintos áron hirdetik, ezzel momentán a legolcsóbb eladó Tesla idehaza.

Mint ahogy mi is megírtuk, a kocsi szeptember 6-án gurult be a Dunába a kompátkelőnél. A pontos körülmények egyébként azóta sem tisztázottak. A helyszínen lévők szerint a tulaj éppen körbekérdezte a várakozókat, hogy mikor indul a komp, amikor az autó egyszer csak nekiiramodott, belehajtott a folyóba, a vízen úszott még 300-400 métert, majd elmerült. Az autót eredetileg a tűzoltók akarták kiemelni a vízből, ám kiderült, hogy nincs hozzá megfelelő felszerelésük, így végül néhány nappal később a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat mentette ki a Teslát. Ők akkor elárulták, hogy a kiemelés teljes költségét a tulajdonos fizette, aki egyébként állítólag éppen eladni vitte a kocsit, amikor az öntudatára ébredt a folyóparton.

A nemrégiben felkerült hirdetésben egyébként nem is titkolják, hogy az autó vízkáros, mint ahogy azt sem, hogy az autó kissé sérült. A képek szerint egyébként sokkal jobb állapotban van a kocsi, mint ahogy azt néhány napos dunai búvárkodás után várná tőle az ember. Jól látszanak még rajta a vízfolyások nyomai, főleg a hátulján, ahogy a csomagtartójából kizúdulhatott a folyó vize, és persze nem csillogóan tiszta, ezzel együtt valószínűleg nem sokáig lesz majd gazdátlan.

Megpróbáltuk elérni a Tesla tulajdonosát, a kocsi hirdetője azt ígérte, hogy megfontolják megkeresésünket és ha a tulaj nyilatkozni szeretne, akkor jelentkezik.