45 köbméter víz kellett egy kigyulladt Tesla oltásához

2022.11.21. 06:05

November 15-én az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában autózott tulajdonosa a Tesla Model S-sel, amikor a  Carscoops  információja szerint törmelék csapódott az autó padlólemezének, ami ezután füstölni kezdett. A sofőr a füst észlelésekor félreállt az autóval, utasaival együtt kiszálltak, majd riasztották a tűzoltókat az ekkor már lángoló autóhoz.

A Morris Township Volunteer Fire Company tűzoltói két kocsival érkeztek az oltáshoz, viszont a rendelkezésre álló 15 köbméter vízzel nem tudták eloltani a lángokat, ezért másik három tűzoltó állomás tűzoltóitól kértek segítséget az oltáshoz. A tüzet végül két órával később, összesen 45 köbméter víz felhasználásával sikerült teljesen eloltani. A Tesla teljesen kiégett a tűzben, ha nem látnánk a felniket, azt is nehéz lenne megmondani, hogy egy kiégett autó roncsát látjuk a képeken.

A kigyulladt elektromos autók oltása sokkal nagyobb kihívást jelent, mint a hagyományos meghajtású járműveké, korábban mi is írtunk az új fejlesztésekről.

Beszédes, hogy a helyi tűzoltók tapasztalat szerint egy belsőégésű motorral hajtott autó oltásához jelentősen kevesebb, mindössze körülbelül 2 köbméter vízre van szükség.

Forrás: Carscoops, Morris Township Volunteer Fire Company