A Nismo fejleszti a Nissan GT-R utódját

2022.12.02. 06:04

A GT-R betűkombináció legalább fél évszázada a Nissan igazán durva sportautóit jelöli. A megnevezés jó ideig a japán gyártó Skyline modelljeinek legsportosabb változatát jelentette, ám a legújabb GT-R már egy önálló entitás. Csakhogy ez, az R35 is rettentő régi már, hiszen - néhány modellfrissítést leszámítva - 2007 óta többnyire változatlan formában készül. 

IMG 9341

Ma viszont megtudtunk néhány új részletet az öregecske csúcsmodell utódjáról. A Nissan teljesítményorientált részlege, a Nismo ugyanis bejelentette, hogy már dolgoznak a GT-R szellemi örökösén, amely várhatóan még ebben az évtizedben megérkezik az Egyesült Királyságba, Európába és az Egyesült Államokba. Takao Katagiri, a Nismo első embere az Autocarnak adott interjújában úgy fogalmazott, egy dolgot kér most: türelmet, ugyanis egy nagyon izgalmas új modellt készítenek a Nismo brand alatt.

Magáról az autóról egyébként egyelőre nagyon keveset tudunk. Takao Katagiri szerint hibrid és teljesen elektromos változat is várható, mivel azonban a vállalat vezetői szerint egy nagy teljesítményű, teljesen elektromos autóhoz szilárdtest-akkumulátorokra lenne szükség - ezek pedig még nem állnak készen -, várhatóan a hibrid modell lesz a kiindulópont.

Mindenesetre a pletykák szerint a Nissan még a GT-R utód érkezése előtt szeretne tisztességesen elbúcsúzni a jelenlegi modelltől, mégpedig egy különleges változattal. Ez várhatóan kisebb kaszni- és hajtásláncbeli változások mellett felülről függesztett hátsó szárnyakat is kap majd, és már jövőre megérkezhet.