Nem lesz több Kia Stinger

2022.12.22. 06:07

Még csak 5 éve, vagyis 2017-ben mutatták be a Kia hátsókerekes, lapos szedánját, vagyis Stingert. Most úgy fest, hogy annak ellenére, hogy mennyire kevés ideig gyártották, meg is szűnik a típus. Bár utód nélkül szűnik meg a Stinger, a Kia azt mondja, hogy közvetett utódjának az EV6 GT tekinthető.

A típus beszántása egyébként nem tűnik logikátlannak, hiszen egyrészt az elvárt számokat nem hozta a Stinger, másrészt a nagy benzines se olyan, ami a jövőben sikeresnek ígérkezik. Az EV6 GT viszont egy jó dizájnú, gyors autó, ami ráadásul még elektromos is, tehát sokkal több potenciál van benne, az kétségtelen.

A Kia azért bemutatott egy végső különkiadást, ami méltó módon búcsúztatja a típust. A Stinger Tribute Edition tulajdonképpen egy sima GT, ami különleges színekben készül és mindössze 1000 darabot gyártanak belőle.

Rendelhető egy új, Moonscape fantázianevű, alapvetően matt szürke színben, illetve a már eddig is létező Ascot Greenben is. A felniket, a tükörborításokat, a féknyergeket és az egyéb, apró külső kiegészítőket feketére fényezik. A beltérbe minden esetben barna bőr kerül, aminek Terracotta Brown a neve.

Az ilyen különleges kiadásoknál szokás, hogy az alapját eleve a típus csúcsváltozata adja, így ez itt sincs másképp. A motortérben a GT-ből ismerős, 3,3 literes, V6-os turbómotor van, ami 368 lóerőt és 510 Nm-t tud. A Kia arra nem tért ki, hogy a Tribute Edition kérhető lesz-e összkerékhajtással, vagy csak hátsókerekes verzióban lesz majd elérhető.

Forrás: Kia