Nevetséges ok miatt tiltólistás Tom Cruise a Bugattinál

2023.01.10. 14:50

Millió dolláros hipersportautót nem vehet akárki, akkor se, ha pénze épp lenne rá. Ezen a szinten bevett gyakorlat, hogy a gyártók szigorú feltételek alapján maguk választják ki azt a maroknyi szerencsés milliárdost, akik kaphatnak a portékájukból. A Bugatti azonban még rajtuk is túltesz: feketelistát vezetnek olyan személyekről, akik nem méltók az autóikra.

Képernyőkép 2023-01-10 132810.png

Tiltólistás például a box világbajnok Floyd Mayweather, és a Formula 1-es exvilágbajnok Jenson Button is, mégpedig azért, mert eladták saját Bugattijukat. Tom Cruise azonban kellemetlen közjátékkal vívta ki a Bugatti haragját.

2006-ban Cruise saját Veyronjával érkezett a Mission: Impossible III premierjére, oldalán akkori feleségével, Katie Holmes-szal. világhírű amerikai színész a vörös szőnyeg előtt megállt, integetett a rajongóknak, majd az autó túloldalához sietett, hogy kinyissa az ajtót feleségének. Kínos másodpercek következtek: az egyszerű művelet nem akart sikerülni. Végül körülbelül fél percnyi próbálkozás után az ajtó engedett, Holmes pedig végre kiszállhatott.

Az eset valószínűleg azért történt, mert Holmes nem tudta  kikapcsolni a Bugatti rablásgátlóját. Ennek ellenére a felvételeken úgy tűnhet, mintha a Veyron ajtaja hibásodott volna meg. Mivel ez rossz fényt vetett a brandre, a francia gyártó tiltólistára tette Cruise-t.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Bugatti sajtóosztályát, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.