Renault Megane RS Ultime: a Renaultsport hattyúdala

2023.01.12. 06:07

A Renaultsport 1976-óta létezik, ám már nem sokáig: az Alpine, a Renault sportos almárkája veszi át a helyét a következő években. Ám addig sem leszünk teljesen híján a Renaultsportnak, amíg ez megtörténik: az idei Tokyo Motor Show keretében bemutatkozott az utolsó Renault RS modell, a Megane RS Ultime.

A különleges változat főleg optikai apróságokban tér el az alap RS modellektől. Grafikák kerülnek a motorházra, a tetőre és az ajtókra, de fekete lesz a tükrök, kilincsek, kerekek, ablakkeretek és Renault emblémák mellett a diffúzor is.

Az autó belsejében RS-logós Alcantara Recaro üléseket találunk, de egy számozott fémplakett is jut az autóba, amelyet a Renaultsport fejlesztőpilótája, Laurent Hurgon aláírása díszít. Ő tartja az elsőkerekes körrekordot a Nürburgringen, Suzukában és a spa-francorchampi versenypályán is, természetesen egy Renault Megane RS-sel.

Az Ultime automata és manuális váltóval is elérhető lesz, a duplakuplungos EDC azonban csak Európába jön. A motorház alatt az az 1,8 literes 300 lóerős turbómotor rejtőzik, melyet az Alpine A110 is megkapott. A 19 colos felnik mögött Brembo fékek lapulnak, de széria felszerelés lesz a négykerék-kormányzás és a Torsen difi is.

A Renault Megane RS Ultime-ből 1976 darab készül, így tisztelegve a Renaultsport alapításának dátuma előtt.