Itt az Aston Martin DBS 770 Ultimate - kitalálod hány lóerős?

2023.01.19. 14:12

A brit luxusmárka nemrég leplezte le jelen generációs DBS modelljének végső verzióját, a 770 Ultimate-et. A limitált széria több lóerőt, élesebb felfüggesztést és pontosabb kormányzást kap.

Az autó lelke továbbra is az Aston Martin jól ismert 5,2 literes, dupla turbós V12-es motorja, melyből 770 metrikus lóerőt sikerült kipréselnie a mérnököknek. Mindezt egy nagy teljesítményre tervezett 8 sebességes automata váltóval viszik az útra. Ezzel természetesen a 770 Ultimate az eddigi legerősebb DBS modell lesz, végsebessége pedig 340 km/h körül alakul.

Fejlesztettek a kormányművön is, így nő a pontosság, és több visszajelzés érkezik a kerekek felől. Emellett a futómű speciális hangolást kapott, így a gyártó szerint javul a kezelhetőség, miközben a kényelem nem romlik.

Az autó külsejét frissítették: a motorházon egy patkó alakú légbeömlő látható; új a splitter és a diffúzor is, de karbonból is minden eddiginél több van az autón.

A beltérben főleg bőrt és Alcantarát találunk exkluzív színekben, illetve egy plakettet, mely az autó számozását jelöli. A DBS 770 Ultimate-ből ugyanis összesen 499 darab készül, 300 kupé és 199 kabrió. A gyártó árakat nem közölt, de erre nincs is szükség - már az összes példány előre elkelt.