Ilyen egy Honda NSX 667 ezer kilométer után

2023.02.12. 06:36

Természetesen egyáltalán nem nehéz sokat futott autókat találni a világban, ám a középmotoros, teljesítményorientált szupersportautókra ez általában nem jellemző. Ezeket gazdáik inkább csak hétvégi élményautózásra használják, esetleg pályanapokra viszik, és az sem ritka, hogy csupán garázsuk mélyén őrzik őket. Most viszont előkerült egy ellenpélda is.

Egy Amerikában megrendezett autós találkozón feltűnt ugyanis egy 1992-es Honda, egész pontosan Acura NSX, melybe az évek során több mint 667 ezer kilométer került. A már simán veterán korú autót gazdája hosszú-hosszú ideje napi járósként használja, de még így is impresszív a 21 500 kilométeres átlag éves futás.

Talán még lenyűgözőbb azonban, hogy a kopó-fogyó elemeket leszámítva az NSX-ben semmilyen fontosabb alkatrészt nem kellett cserélni, így egy tuningkipufogótól eltekintve az autóban szinte teljesen a gyári alkatrészei vannak. Ez persze a gyártón kívül a tulajdonos alaposságát is dicséri, aki óramű pontossággal végezteti el a szükséges karbantartásokat.

A 31 év minden esetre azért látszik az autó külsején. Az összkép persze szép, de a festés kicsit megfakult, néhány helyen pedig kavicsfelverődéseket is látni, de egy ennyit futott autónál mindez nem meglepő. Ez a konkrét példány egyébként egy díjat is bezsebelt az említett autós találkozón, mint a leginkább gyári állapotban megőrzött NSX.

Forrás: Tyson Hugie