Legóként is állat Ken Block Gymkhana-Audija

2023.02.16. 13:09

A közelmúlt szomorú híre, hogy egy szerencsétlen motorosszán-balesetben elhunyt Ken Block, aki még valószínűleg sok őrültséggel tudta volna szórakoztatni a világot. Az egyik nagyon érdekes projektje volt a Hoonitron, amit az Audival közösen valósítottak meg. Tulajdonképpen egy elektromos versenyautóról van szó, ami az ős-Quattrót idézi meg.

Most egy vállalkozó szellemű, kreatív arc, Henk van der Linde megalkotta a Hoonitront, méghozzá Legóból. Az egyedi szett alapja első ránézésre a Lego egyik legjobban kinéző, kisebb szettje, ami a régi Audi Quattrót mintázza és 76897-es cikkszámmal érdemes keresni.

A Hoonitron merít a hivatalos Quattro-készletből, mellette pedig rengeteg teljesen egyedi megoldást is alkalmaz. Érdemes például megfigyelni, hogy milyen ügyesen oldotta meg az alkotó a lapos szélvédőt. Az az elem ránézésre a szintén hivatalosan létező, Lamborghini Countach-szettből érkezhetett.

A tükrök megoldása is nagyon ügyes, a kis 1x1-es negyedívekkel, illetve az első lökhárítót és a hátsó szárnyat is gyönyörűen megcsinálta a szerző. Az összekép baromi jól néz ki, nagyon szépen és ötletesen találták ki, bármikor szívesen megvennénk mi is.

Azt figyelembe véve különösen nagy szó ez, hogy a Quattro-szetthez hasonlóan ez is mindössze nyolc kocka széles, tehát elég kicsi a mérete. Ráadásul a Hoonitron nem is annyira szögletes igazából, mint a Quattro, a forma mégis hibátlanul kiadja. Sajnos azonban ez a készlet egyelőre csak virtuálisan létezik, ezért hiába keresnénk a boltok polcain.

Forrás: Henk van der Linde