A Honda 800 lóerős CR-V Hybrid versenyautója elég brutális

2023.02.20. 11:41

A Honda CR-V széles tömegek kedvenc crossovere, hibrid formában egy kétliteres benzinmotorral. Amerikában a Honda Performance Development gyári versenydivízió most viszont úgy döntött, legalább a formája és motorja többre hivatott. Ha ez a versenyautó nem a Pikes Peak kedvéért épült, megeszem a képzeletbeli kalapom.

01HondaCR-VHybridRacerProject

Az Egyesült Államokban a Honda villamosított flottája a hibrid Accordból, CR-V-ből és Civicből áll, hamarosan pedig megjelenik a tisztán elektromos Prologue SUV is, a General Motors technológiájával. 

A Honda Performance Development 1993-óta többek közt Indycar és IMSA kampányokat is vitt Honda és Acura versenyautókkal, legújabb alkotása pedig egy CR-V hatalmas leszorítóerőt generáló szénszálas karosszériával, csővázas alapokra.

Bár hivatalosan csak február 28-án mutatják be a Honda 2023-as hibrid versenyautóját, azt már elárulta a HPD, hogy bő nyolcszáz lóerős lett a hajtáslánc. Külsőre a brutális CR-V úgy néz ki, mint egy time attack bajnok, úgyhogy gyanús, hogy a nyáron esedékes kolorádói Pikes Peak hegyiversenyre készült.

Honda-termék legutóbb 2019-ben döntött rekordot a versenyen, amikor Peter Cunningham erősen átépített Acura TLX GT szedánja 9:24.433-et futott a Pikes Peak Open kategóriában.