2023.03.02. 10:28

Ez a 911-es Porsche sokaknak lehet váratlanul ismerős, miközben nem véletlenül fura. A szürke 996-os egy egyedi darab, ismerős pedig azért lehet, mert a 911 Sport Classic-ra rezonál a stílusa. Az 1998-as Porsche nem nézett ki mindig így, volt idő, amikor egy mezei 996-ként tengette az életét, de aztán jött a Porsche Club of America.

Korábban már részletesebben is foglalkoztunk a Classic Club Coupe születéséről, a lényeg azonban az, hogy a nagy nevű amerikai klub vezérigazgatója szerezte a kicsit fáradt külsejű 996-ost, majd rábízta a gyártóra. A 911-est Németországba szállították az Egyesült Államokból, ahol a Porsche és a Porsche Club of America közösen támasztotta fel és faragta teljesen egyedivé.

Nem egy ellazázott felújításról volt szó, hiszen az autót szétkapták, kimerevítették, majd a farába beszerelték a GT3 381 lóerős, 3,8 literes hathengeres bokszermotorját. Olyan finom részletek is árulkodnak az építés komolyságáról, mint a múltidéző hátsó kacsaszárny, amit szélcsatornában teszteltek, nem csak felszereltek.

Végső simításként a 911 Sport Classic-ot idéző szürke – Sport Grey Metallic – színűre fényezték, majd felkerültek a régi 911-esek Fuchs-aira hasonlító felnik. A végeredmény egy immár 911 Classic Club Coupe névre hallgató, csodálatosan különleges 996, amire joggal lehet büszke a Porsche Club of America és maga a Porsche is.

Az 001/001 plakettet hordó autóra nem nehéz vágyni, ezért jó hír, hogy el fogják adni. Az egyedi 911-es – és 74 másik, különleges Porsche – a márka 75. évfordulójának tiszteletére megrendezett aukción kerül majd kalapács alá. Mivel az aukció nyáron lesz, még van idő egy kis pénzt összeszedni, ami kelleni is fog a leendő vevőnek, ugyanis egy egyedi, érdekes történetű 911 egészen biztosan nem lesz olcsó.

Forrás: Porsche / Porsche Club of America