Kell, kell, kell a Suzuki Jimny Heritage Edition

2023.03.08. 06:11

Szemfényvesztő matricázás, vagy sem, engem a piros sárhányókkal megfogott a Suzuki. Más kérdés, hogy itthon már csak haszongépjármű lehet a Jimny, kétszemélyes kiadásban. Mondjuk ezek a csíkok úgy is jól mutatnának rajta.

banner-desktop

Mire ezt leírtam, a Bluish Black Pearl fényezésű Jimny Heritage Edition már el is fogyott Ausztráliában. Abban a vidám országban, ahol összesen 300 ilyen Suzuki terepjárót adnak el, immár csak fehér, zöld és szürke színekben, és persze a megfelelő matricacsomaggal és piros Suzuki-feliratos sárhányókkal. Így lesz a kevesebb több.

A retro különkiadást kizárólag az ötsebességes manuális váltóval kínálják az ausztrálok, a beltérről pedig nincs fotó, pedig ott is van valami speciális tárolórekesz. Bárhogy is, a Jimny kultusza még a Samurai idején indult 1981-ben, így a modern utód is megérdemel szinte bármennyi különkiadást, akár még kazettás magnó nélkül is.

Eközben mi várhatjuk az ötajtós Jimny-t, hátha erre téved majd valami elektromos rásegítéssel, ami újra legálissá teszi az EU-ban.

Ha nem, marad a teljesen elektromos kicsivel később. Furcsa gondolat, hisz semmi baja a benzinesnek sem.