Elbánt a közlekedéssel az özönvíz

2023.08.04. 10:34

Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt: főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak - írta péntek reggel az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatója alapján.

A közlemény szerint a X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több autót kitoltak a vízből. Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

Budapesten több tömegközlekedési járat vonalán gondok adódtak

A BKK Facebook-oldala nem sokkal reggel 9 óra után arról írt, hogy pályahiba miatt a 28-as és a 28A villamos helyett a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és az Orczy tér között, illetve a 37-es és a 37A villamos helyett pedig a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és a Magdolna utca között pótlóbusz közlekedik.

Az utinform.hu ugyancsak nem sokkal reggel 9 óra után közölte, az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, az M6-os autópálya csomópontjánál felújítják a burkolatot. A 13-as kilométernél a külső sávot az aktuális munkaterületnél lezárják, torlódik a forgalom. Az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, az M6-os autópálya csomópontjánál felújítják a burkolatot. A 13-as km-nél a külső sávot az aktuális munkaterületnél lezárják, torlódik a forgalom.

A felsorolt közlekedési infók a péntek reggel 9 óra után voltak érvényesek, később változhat a helyzet.

A cikk címlapképe illusztráció. Forrás: Szigetváry Zsolt - MTI