A MÁV darabokra hullik, de a poller fontosabb, Kína meg akkora pofát mutatott, hogy kettőnek is elmegy

Heti hírösszefoglaló

2023.08.13. 16:24

Dübörög az uborkaszezon, de ez nem jeletni azt, hogy ne történtek volna izgalmas dolgok.

Tíz vasúti mellékvonaltól már elköszöntünk, de a MÁV még mindig az összeomlás szélén van. Megoldást nemigazán látunk a problémára, de az ígérgetés, terelgetés és másra mutogatás nagyon jól megy. Csak ezzel nem oldódik meg semmi, de cserébe sokan megszívják:

Nem csak a MÁV van mélyen, hanem 32 autó is egy floridai tóban. Egy csapat önkéntes búvár éppen eltűnt személyek után kutatott a floridai Doral város egyik tavában, mikor egy autót találtak a víz alatt. Majd még egyet. Majd egy újabbat. Majd még 29 másikat.

Viszont kit érdekel a MÁV összeomlása, amikor végre bővíthetjük a listát, hogy a magyar társadalom miben lehet megosztott? A listára most pedig a pollerek, vagyis a biciklisávos cölöpök kerültek fel. A mentősök panaszkodtak egy sort, hogy ez őket zavarja, majd  a főpolgármester kabinetfőnöke megvédte szerencsétlen pollereket. Majd Győrfi Pált is belerángatták a buliba, és természetesen az Autóklubnak is kellett kommentiálnia az esetet. Lényeg a szeret, nem?

De a héten nem csak ez verte ki a biztosítékot sokaknál, hanem az a friss törvényjavaslat is, ami szerint kiemelt jogsiszerzési támogatást kaphatnak a középiskolás fiatalok a jövőben. Az állami gimnáziumokban és szakközépiskolákban tanulókra vonatkozna a támogatás.

De hogy jó hírt is közöljünk: Dodor videója után hirtelen eltüntették a visegrádi kátyúkat! 

Nézzünk kelet felé, és láthatjuk, ahogyan a nagy kínai autógyártók ölelkezve kiáltják diadalittasan: büszke vagyok a kínai autóiparra! Na jó, ilyen nem volt, de a BYD tényleg felkérte az összes hazai riválisát, hogy fogjanak össze és rombolják le a régi legendákat. 

Ha pedig már Kína: Szentkuti Ákos kollégánk elugrott megnézni egy Dongfeng/Forthinget és akkora pofával jött vissza, hogy csak pislogni tudtunk a szerkesztőségben. Mármint nem Ákosnak lett nagy az arca, hanem egy böszme nagy pofájú autó fotóival tért vissza. De a külsejét leszámítva pozitívan csalódott benne.

Még tudjátok mi nagy? A Cadillac Escalade IQ! A General Motors a pár éve jelentette be, hogy márkái elektromosítását a Cadillac-kel kezdik el. Ennek megfelelően már megkaptuk a Lyrig és a Celestiq villanyautókat, most pedig a hatalmas SUV, az Escalade elektromos változatát is bemutatták.