A középmotoros Mustang lehet a modell eddigi legvadabb kiadása

2023.08.17. 14:20

Már egy ideje lehet hallani pletykákat arról, hogy az új Ford Mustangból lesz egy középmotoros változat is, amit a Monterey Car Weeken mutatnak be. Egy StangMode nevű youtuber pedig a hivatalos bemutató előtt közzétett egy videót a szóba forgó középmotoros Mustangról, ami a Mustang GTD nevet viseli.

Alig jelent meg az új, S650-as Mustang, de már annyi típusát mutatták be, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Ott van a 2,3 Ecoboost keménytetős és kabrió változatban, a V8-as GT, a Dark Horse, Dark Horse S és R, a GT3 és a GT4. És akkor a Shelby, Hennessy, Saleen verziókat meg sem említettük. De bővül a sor, méghozzá az elvileg középmotoros GTD-vel.

Első ránézésre a GTD nem egy hátsó-középmotoros (RME), sokkal inkább első-középmotoros (FME) kialakítású lesz. A következő szembeötlő elemek az óriási légbeömlők, valamint a szélvédő aljánál rögzített hátsó szárny.

846435348.png

A GTD orra is sokkal aggresszívabb lett, és jobban megkülönböztethető a többi variánshoz képest. A motorháztető pedig kapott kettő hatalmas sajtreszelőt - ami további kérdést vet fel, hogy tényleg ez lesz-e a pletykált középmotoros Mustang, de ez nem lehet kizáró ok.

423236235.png

Hivatalosan, amerikai idő szerint ma este, vagyis nálunk péntek hajnalban mutatják be a GTD-t, amikor minden kiderül.