Hordággyal vert szét egy rohamkocsit a mentős

2023.08.21. 11:05

Aggályos felvételek láttak napvilágot a közelmúltban: a videókon az látszik, ahogy egy mentős épp levezeti a feszültséget, de nem kicsit kifogásolható módon. Az történt ugyanis, hogy az egyik mentős szétver egy mentőautót.

A videófelvételeken az látszik, ahogy egy mentős hordággyal támad a mentőautó szélvédőjére, megpróbálja minél jobban szétverni. Több kollégája még buzdítja is a rongálásra.

Forrás: Ajpek Orsi - Index / A kép illusztráció.
Forrás: Ajpek Orsi - Index / A kép illusztráció.

Nem egy teljesen ép, jó állapotú autóról van szó, hanem egy olyanról, ami korábban egy balesetben összetört. Ugyanakkor a sérült autót megrongálni szintén nem tűnik szép dolognak, tekintve, hogy még a biztosítással kapcsolatos eljárást is megnehezíti, illetve egyéb problémákat is felvet.

A rohamkocsi ugyanis egy olyan munkaeszköz, amire a mentősök tisztelettel gondolnak, így ez a viselkedés több mentős szerint méltatlan és tiszteletlen. Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője értelmetlennek és megbotránkoztatónak nevezte az esetet.

A felvételek egyébként fű alatt, a mentősök között terjedt, és állítólag sokan viccesnek találták. Végül egy neve elhallgatását kérő mentős juttatta el a felvételeket a Blikknek, amiket egyébként ő maga is megalázónak talál. A videókat ide kattintva lehet megnézni. A rongáló és a videókat készítő mentősöket végül kirúgták.

Forrás: Blikk 

(A címlapkép illusztráció.)