Nagyobb hatótávval, crossoverként újulhat meg a Nissan Leaf

2023.08.28. 11:58

A Nissan vezérigazgatója, Makoto Uchida egy rendezvény részeként több márkakereskedőnek beszélt a cég jövőjéről és érkező autóiról, amelyből kiderült, hogy a többi között megújul a Leaf, a Murano és az Armada modelljük is.

Makoto sok részletet nem árult az említett modellekről, de a jelek szerint az már biztos, hogy Nissan Leaf harmadik generációja az évtized második felében várható. Viszont az elektromos autó szakít hatchback mivoltával és helyette egy crossover lesz belőle. Az egyik kereskedő, aki részt vett a rendezvényen úgy jellemezte az új Leafet egy mini-Ariya-t.

A hatótávról annyit mondott, hogy 25 százalékkal lesz nagyobb, mint a jelenlegi modellé. A 62 kWh-s akkumulátorpakkal szerelt Leafek WLTP hatótávja 385 kilométer, vagyis a harmadik generációtól 481 kilométer körüli hatótávra kell számítanunk - számolt be róla az Automotive News.

A Japán cég elkötelezett a villanyautók irányába, viszont így is beszéltek több olyan modellről, ami még belső égésű motorral fog megjelenni. Ilyen lesz a Murano, a Kicks és az Armada – ebből a Murano kivételével egyiket sem árulják az európai piacon. Az Armada a tervek szerint egy „Range Rover-szerű” zászlóshajó modell lesz duplaturbós V6-os motorral.