Visszatérhet a Volkswagen nyula? Előkerült a Rabbit név!

2023.08.30. 07:27

A Volkswagen Rabbit annak ellenére is ismerős lehet sokaknak, hogy a Golf amerikai változatát takarta ez a típusjelzés. Akkoriban úgy gondolták, hogy a Golf nem jó név, hiszen túlzottan felfelé pozícionálja az autót. Így hát átnevezték nyúlra.

Az egyes Golf - majd későbbi Golfok - amerikai változatából egyébként azért lett Rabbit, mert a nyúl egy kicsi, agilis állat, ezek a tulajdonságok pedig megvannak a Golfban is, így hát ez egy találó névnek tűnt. Ha innen nézzük, abszolút nem hülyeség, mivel akkor még nem tudhatták, hogy a következő évtizedekben a Golf lesz az egyik legismertebb típusjelzés a világon.

Forrás: Volkswagen News / Twitter
Forrás: Volkswagen News / Twitter

Most azonban a régi márkanevek és típusjelzések épp a reneszánszukat élik, ebből pedig úgy tűnik, hogy a Volkswagen se szeretne kimaradni. Legalábbis a jelek erre utalnak, ugyanis a Volkswagen News megosztott a Twitteren egy rejtélyes posztot, ami a Rabbit visszatérésére utal.

Mint írják, az internet tele van macskákkal, hiszen őket mindenki szereti, köztük ők is. Azonban ezúttal a nyulaknak szentelnének egy kis figyelmet, méghozzá jó okkal. Ehhez illusztráció gyanánt megosztottak egy aranyos, fehér nyulat, aki kicsit értetlenül forgatja a fejét.

Azt tudjuk, hogy a nyúl jó, de a Volkswagen esetében nehéz arra gondolni, hogy pusztán azért foglalkoznak a témával, mert egy méltatlanul elhanyagolt állatról van szó. Sokkal valószínűbb, hogy a közeljövőben érkezet egy autó, amin a Rabbit felirat olvasható majd.

Ezek után egy nappal megosztottak egy másik videót is, amihez azt írták, hogy egy nagyon különleges autón dolgoznak. Mivel a nyulasnál volt egy D-8, egy D-7, majd a későbbinél egy D-6 jelzés a sarokban, sanszos, hogy ez egy visszaszámlálás, ami szerint az újdonság szeptember 3-án várható. Meglátjuk.

Forrás: Volkswagen News / Twitter