Sztárszínészekkel robbant be a Ferrari film hivatalos előzetese

2023.08.31. 11:04

Az idén decemberben érkező Ferrari filmet a szakma és a közönség egyaránt izgatottan várja, mégpedig jó okkal. A négyszeres Oscar-jelölt Michael Mann (Az utolsó mohikán, Szemtől szemben, Közellenségek) valódi szerelemprojektjéről van szó, melyet a rendező saját elmondása szerint 24 éves kora óta le akart forgatni. A film ráadásul a hollywoodi stúdiók akaratos producereitől távol, független alkotásként készült, így Mann kellően szabadon dolgozhatott.

A Ferrari 1957-ben, a legendás sportautógyár megalapítása után 10 évvel játszódik, és Enzo Ferrari életének talán legintenzívebb három hónapját dolgozza fel. Nem elég, hogy addigra a vállalat a csőd szélére sodródott, a címszereplőnek komoly magánéleti válsággal is szembe kell néznie: fel kell dolgoznia Dino fia elvesztését, miközben törvénytelen gyermeke születik a titkárnőjétől, házassága pedig romokban hever. Ferrari végül mindent egy lapra tesz fel: elindítja autóit az 1000 mérföldes Mille Miglia versenyen, ahol az egyetlen elfogadható eredmény a győzelem.

A színészek névsorát elnézve az alakításokra nem lesz panaszunk: Enzo Ferrait az újkori Star Wars filmekkel berobbanó Adam Driver, feleségét az Oscar-díjas Penélope Cruz, szeretőjét pedig Shailene Woodley kelti életre.

A Brock Yates 1991-es könyve alapján készült Ferrari ma debütál a Velencei filmfesztiválon, a várakozások szerint pedig idén decemberben érkezik a hazai mozikba.