Egy kamion majdnem kipontozott egy Corsát az Árpád hídon

2023.09.07. 16:35

Egy igen necces felvételt osztott meg a BP-i autósok: egy kamion sávot akart váltani az Árpád hídon, de útban volt egy Corsa. Az augusztus közepén történt incidensről készült videófelvételt egy olvasójuk küldte nekik.

A felvételen jól látszik, hogy a Buda irányából Pest felé haladó kamionos a belső sávból akart átsorolni a középsőbe, de nem nézett körül eléggé, ezért nekiment egy Opel Corsának.

Különösen szerencsétlenül találta el, hiszen a kamionos akaratán kívül végrehajtott az autón egy PIT-manővert. A kamion jobb eleje az Opel bal hátulját érte el, amitől a Corsa csúszkálni kezdett. Végül az ügyes sofőr megoldotta a helyzetet és megfogta a vadul kígyózó Opelt, így aztán senki nem sérült meg a balesetben.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Némi mák is kellett ahhoz, hogy ez így alakuljon, ugyanis a Corsa sofőrjének elég széles területre volt szüksége, hogy végül egyenesbe tudja állítani az autót. Szerencsére pont nem volt senki útban. A kamion sofőrje valószínűleg legközelebb többször is szétnéz mindenhol, mielőtt sávot váltana, hiszen ebből lehetett volna egy baromi nagy baleset is.

Forrás: BP-i autósok