Láthatatlanná tették a forgalmi adatokat Izraelben

2023.10.24. 12:08

A Google Maps, Waze és Apple Maps átmenetileg kikapcsolta azt a lehetőséget, hogy térképen láthassuk Izrael forgalmi adatait, hogy azt ne tudják más célokra használni.

A három legnépszerűbb navigációs alkalmazás forgalmi adatait érthetően a izraeli-palesztin háború miatt tették elérhetetlenné. Viszont az alkalmazások ugyanúgy működnek, és a háttérben felhasználja a forgalmi adatokat, csak azokat a felhasználó nem látja - írta az Autoevolution.

A Waze közleményében kifejtette, hogy ezen kívül a felhasználók által beküldött jelzéseket sem mutatja az alkalmazás, de ettől függetlenül a legoptimálisabb útvonalat fogja mutatni.

A Google pedig kikapcsolta az üzleti információkat is, vagyis nem mutatja, hogy egy adott üzlethelyiség vagy tömegközlekedés mennyire zsúfolt. 

A szolgáltatások kikapcsolása csak átmeneti, és valószínűleg a konfliktus végéig érvényben marad. Nem ez az első eset, hogy navigációs alkalmazások kikapcsolnak egyes funkciókat hasonló helyzetben, korábban Ukrajnában is ez történt.