Bizarr sztori: futárostul lopta el az autót, törés-zúzás lett a vége

2023.11.03. 11:37

Egy pizzafutár kocsiját vette el önkényesen még két évvel ezelőtt egy 34 éves férfi, akit most visszaesőként több bűncselekménnyel vádolnak. Az ügyészség fegyházbüntetést kér. 

A vádirat szerint egy 34 éves férfi, 2021. november 18-án, délután, Eger Verőszala elnevezésű városrészében tartózkodott, amikor az utcán arra lett figyelmes, hogy a közelében megáll egy pizzaszállító autó, melynek sofőrje járművét elhagyva hiábavalóan keresi az általa kivitt ételszállítmány megrendelőjét. A férfi ezt kihasználva beült a vezető ülésébe, majd onnan ajánlotta fel, hogy segít megkeresni az illetőt. E szavak kíséretében beindította a motort, így az ételszállítónak nem maradt más lehetősége, mint gyorsan beugrani az anyósülésre

- írja az esetről szóló összefoglalójában az ügyészség. 

Fotó: Magyarország Ügyészsége, rendőrség
Fotó: Magyarország Ügyészsége, rendőrség

Ez követően a vádlott a gázra taposott és cél nélkül száguldozni kezdett a környező utcákon, a megengedettnél gyorsabban. Ennek rövid időn belül az lett a vége, hogy az autó oldalával meghúzott egy parkoló személygépkocsit, melyről letört a visszapillantó tükör, ami berobbantotta a száguldó jármű jobb első ajtaján az ablaküveget. A jogosítvánnyal nem rendelkező önkéntes sofőr ettől úgy megrémült, hogy néhány bizonytalan mozdulat után a kocsit nekivezette egy közeli ház falának.

A balesetben a pizzafutár súlyos sérüléseket szenvedett, melyek miatt csak négykézláb tudott kimászni a roncsból. A vádlott látta ezt, de nem segített, ehelyett elfutott a helyszínről. A rendőrség a történtek után nem sokkal megtalálta az elkövetőt, akit a bíróság később letartóztatott. A férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett úgynevezett mértékes indítványt, hogy a bíróság a korábban több lopást is elkövető terhelttel szemben beismerése esetén három év fegyházbüntetést, két év közúti járművezetéstől eltiltást és három év közügyektől eltiltást szabjon ki, egyben kötelezze a férfit az eljárásban eddig felmerült több százezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.