Forgalommal szemben ment egy bácsi az M30-as autópályán

2023.11.07. 12:41

Időről időre előfordul, hogy valaki rossz irányból hajt fel az autópályára, és nem is észleli menet közben, hogy gond van. Elképesztően veszélyes, és sok szempontból érthetetlen az ilyesmi, ennek ellenére most megint ez történt: egy autó hajtott fel rossz irányból az M30-as autópályára Encsnél.

Az autó 73 éves sofőrje egészen a Garadna csomópontig közlekedett így, ami több, mint 10 kilométeres táv. Szerencsére nem történt baleset, pedig már a felhajtásnál is volt egy durva helyzet: jött egy furgon, aminek a sofőrje végül ki tudta kerülni a felelőtlenül közlekedő autót.

Forrás: Police.hu / PoliceHungary - Youtube
Forrás: Police.hu / PoliceHungary - Youtube

Egészen hihetetlen, hogy ez megtörténhet. A felhajtó íve olyan, hogy a pályára terel, semmilyen szempontból nem adja ki máshogy. Ott vannak a záróvonalak is, amik szintén jelzik, hogy melyik irányba nem kéne haladni. Illetve a többi autós mozgásából is lehetne következtetni, hogy merre lehet menni.

Szinte minden tényező segít, hogy ilyet soha senki ne csináljon, mégis nyugtalanítóan sűrűn megtörténik. Erre nincs mentség, hiszen aki ilyen hibát vét, az nem egyszerűen nem való a forgalomba.

A rendőrök végül elkapták a veszélyesen és felelőtlenül közlekedő idős férfit, aki 71500 forintos pénzbírságot kapott, illetve 2 hónapra eltiltották a vezetéstől. Elég olcsón megúszta, de az igazi szerencse az, hogy nem történt komoly baleset, ami minden ilyen helyzetbe bele van kódolva.

Forrás: Police.hu