Michelisz Norbi a TCR bajnoka!

2023.11.19. 10:45

Izgalmasnak ígérkezett a TCR World Tour túraautóbajnokság utolsó, Makaón rendezett versenyhétvégéje. A bajnoki címre esélyes versenyzők közül a brit Robert Huff és a francia Yann Ehrlacher pontegyenlőséggel, Michelisz Norbi egy pont lemaradással indult a versenyen.

A szombati futamon Norbi győzött a Hyundai Elantra N TCR-rel, így a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett szezonzárón Huff előtt 18 pontos, Ehrlacher előtt 20 pontos előnnyel rajtolhatott. A szokásos fordított rajtrács miatt a tizedik helyről indult, de a pontelőny miatt a britnek és a franciának kellett igazán törnie magát, Norbinak elég volt biztonságban, nem túl nagy lemaradással behozni az autót a célba, végül a nyolcadik helyen zárt, ami elég is volt a bajnoki címhez.

Az Audi RS 3 LMS TCR-rel induló Huffnak lett volna még igazán esélye, de ő a nyolcadik körben a második helyért folytatott küzdelemben hátulról többször összekoccolt az előtte haladó Santiago Urrutia Lynk & Cójával, motorházteteje felcsapódott, szélvédője berepedt, így a versenyének gyakorlatilag vége volt. A versenyt Frédéric Vervisch nyerte az Audival, mögötte a két Cyan Racing-es Lynk & Cóval Santiago Urrutia és Yann Ehrlacher futott be. A verseny összefoglaló videóját itt találod:

Norbi végül a 2019-es bajnoki cím után ismét az élen zárt: 442 ponttal és 4 győzelemmel és három második hellyel nyerte a TCR bajnokságot, őt Ehrlacher 430 ponttal és Huff 413 ponttal követte a dobogón. Gratulálunk!

Címlapkép:  Dutch Photo Agency /  Sebastiaan Rozendaal