Beragadt a fék a teherautó kerekénél, ezért leszerelte és tovább ment

2023.12.05. 09:31

Menet közben adódhat olyan műszaki hiba, amivel nem ajánlatos továbbhaladni. Nem csak a jármű, de a saját magunk és mások testi épségét is kockáztathatjuk. Ez mégsem tartotta vissza azt a teherautósofőrt, akit Nagyszénás és Orosháza között fogtak meg a rendőrök december elsején.

Eleinte egy autósnak lett gyanús a furán mozgó teherautó, melynek hiányzott egy kereke. Az üvegtörmeléket szállító jármű bizonytalanul imbolygott az úton, ezért a mögötte haladó autós hívta a segélyvonalat.

20231201 185338 0

A kiérkező rendőrök félreállították a teherautót, aminek sofőrje elmondta, hogy ő vette le a kereket. Elmondása szerint a tengelyen meghibásodott a fék, ami emiatt folyamatosan fogott, egy idő után már füstölt is. Mivel így nem tudta egyenesben tartani a 17 tonnányi rakományt szállító teherautót, leszerelte a hibás féknél lévő kereket és úgy indult tovább.

A hatóságok úgy ítélték, hogy ebben a formában a pótkocsi alkalmatlan a közúti forgalomban való részvételre. A vontatmány forgalmi engedélyét elvették és szabálysértési eljárást indítottak.

20231201 185354

A rendőség az eset kapcsán felhívja a közlekedők figyelmét, hogy műszaki hibás vagy hiányos járművel ne vegyenek részt a forgalomban. Felelőtlenségükkel magukat és a többi közlekedőt is veszélyeztetik. Ha menet közben lép fel bármilyen komolyabb műszaki hiba, akkor álljunk félre, használjuk az elakadásjelző háromszöget és hívjunk segítséget.