Itt tartunk: karambolok, hóhelyzet, lezárások és friss időjárás-jelentés

2023.12.07. 13:55

Bár délután számos helyen olvadásnak indult a hó, de sok a baleset, több útszakaszon is gondok vannak. 

Az Utinform.hu csütörtökön nem sokkal 13 óra után a következőket írta: 

  • Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt két alsóbbrendű út nem járható
  • a Kömlőd - Tata és- a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt lezárták.
  • Budakalász - Dobogókő - Esztergom összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között fakidőlések miatt lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, csak a helyi lakosokat engedik be.

Balesetek:

  • Az M0-s autóút déli szektorában, Budatétény térségében a 13-as km-nél egy kamion és egy személygépjármű balesetet szenvedett, egy sávon halad a forgalom. A torlódás 5 km.
  • Az M4-es autóúton Törökszentmiklós felé vezető oldalon a 72-es km-nél kigyulladt egy pótkocsi, a gépjárműveket leterelik az autóútról.
  • Az M70-es autópálya 17-es km-nél Tornyiszentmiklós térségében a határ felé vezető oldalon egy kamion a lassító sávban ráborult a szalagkorlátnak, pályazár van, a 11-es km-nél leterelik a forgalmat.
  • Az M0-s autóút déli szakaszán, az M5-ös autópálya felé a 6-os főúti csomópontnál a rézsűt javítják. A 13-as km-nél két sávra szűkül az útpálya. A torlódás 5 km.
  • Az oldalára borult egy mikrobusz az 53-as főúton, a Soltvadkert határában, Selymesnél, rendőrök irányítják a forgalmat.
  • Az 56-os főúton, Szekszárd belterületén a 7-es km-nél két személygépjármű ütközött össze, Félpályás útlezárás mellett halad a forgalom.
  • A 11-es főúton, Szentendre és Leányfalu közötti szakaszán, csőtörés miatt a fél útpályát lezárták, a Boldogtanyai út és a Vadrózsa utca között a 25-ös km-nél, valamint a 23-as km-nél a Barackvirág utca közelében. A váltakozó irányú forgalmat, jelzőlámpa, valamint jelzőőr irányítja.

Katasztrófavédelem pár perccel dél 2 előtt azt írta: 

  • Összeütközött két személyautó Budapest XI. kerületében, a Budaörsi úton. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. Az egyik autót a rajnak sikerült eltávolította az útról, a másik még mindig akadályozza a közlekedést, autómentőt hívtak hozzá. Rendőri irányítás mellett halad a forgalom.

OMSZ

Csütörtökön napközben főleg a középső és az északi országrészben várható további, jellemzően lepel-3 cm körüli olvadozó, vizes, tapadó hó. Azonban a Dunántúli-középhegységben és az Északi-középhegység nyugati felében 5 cm körüli, illetve afeletti tapadó hóréteg (a meglévővel együtt 20 cm körüli) is kialakulhat. Délutánra a legtöbb helyen fokozatosan havas esőbe, esőbe vált a csapadék, de néhol (főként az északi országrészben) estig is kitarthat a havazás.

Az Észak-Dunántúlon (főként a Bakony térségében) a megerősödő északnyugati szél hófúvást okozhat. Péntek hajnalban főként a délnyugati országrészben képződhet zúzmarás köd, amely a holnap reggeli órákban csak lassan oszlik fel.