Ismét egy utcai pályával gazdagodhat a Forma-1

2023.12.08. 06:10

A Spanyol nagydíjnak régóta a Barcelonában található Circuit de Barcelona-Catalunya ad otthont, ám a hírek szerint az ország fővárosa, Madrid is szívesen rendezne Forma 1-es versenyt. Erre a remények szerint egy 5 kilométer hosszú utcai pályán kerülne sor, amely az IFEMA expocenter közelében kapna helyet.

A városvezetés és a közösségi tanács már kifejezte támogatását a versenyrendezést illetően, amely így 2026 és 2035 között kaphat helyet a naptárban. Ennek ellenére nem biztos, hogy a terv meg is valósul. Stefano Domenicali, a Formula One Group vezetője legalábbis nagyon óvatosan fogalmazott az ügyben: „Nagy az érdeklődés [Madrid irányából], de az is igaz, hogy jelenleg Barcelonára fókuszálunk, amelynek szerződése van, a kapcsolatunk pedig erős."

GettyImages-1258454108


Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az említett barcelonai verseny szerződése 2026-ig szól, tehát ebben az évben – a madridi futammal együtt – két nagydíjat is rendeznének Spanyolországban. Bár ilyenre 2008 és 2012 között már volt példa, Domenicali szavai alapján nem valószínű, hogy a történelem megismétli önmagát: „Persze az életben soha se mond, hogy soha, de két verseny Spanyolországban nagyon komplikált lenne."