Valaki egy túlméretes utánfutót vontatott egy Teslával, majd elmenekült

2023.12.27. 15:33

A Tesla nemrég kiadott egy vonatási csomagot a jelenleg futó Model Y-hoz, bár arra ők sem számíthattak, ami a napokban történt: valaki egy bő 16 méter hosszú utánfutót vonszolt át a texasi Harlingen városán.

A járműszerelvényt többen is észrevették és felvették telefonjukkal. Ezután felkerült a TikTokra, és rövid idő alatt elképesztő nézettséget generált a feltöltőnek. A Tesla és az utánfutó nem sokkal később egy benzinkút parkolójába állt félre, majd a sofőr elillant a helyszínről, azóta sem találják.

A járművet a Texasi Közlekedésbiztonsági Minisztérium kérésére egy helyi vállalkozás elszállította és az utánfutót is szakszerűen elhúzták. A The Drive magazin felvette a kapcsolatot a vállalat egyik munkatársával, aki elmondta, hogy az utánfutót életveszélyesen rögíztették az elektromos crossoverre.

@science.is.magik Just a Tesla car pulling a semi-truck trailer #tesla ♬ original sound - illusions & science

Az látszott, hogy a csatlakozási pontok nem voltak kompatibiliesk egymással, így némi gányolás után sikerült csak rögzíteni a 16 méteres utánfutót. Ez már önmagában is aggodalomra ad okot, de emellett a Tesla vonóhorga maximum bő 1,5 tonnára van hitelesítve, míg az utánfutó üresen is 4,5 tonna körül alakult. A másik problémás pont, hogy a Tesla elektromos csatlakozója, mely többek között a lámpák, indexek és a féklámpa működtetésére szolgál, szintén különböznek az utánfutó csatlakozójától, amin így egyik sem működött.

@mariomartinez137 Woooow !!!#anywrecker #24hrhooker #texasboyz #bigrigrescue #americaneagletowing ♬ Yonce Freestyle (feat. Sexyy Red & B.G.) - Kevin Gates

Az életveszélyes szerelvény sofőrjét egyelőre nem találják, úgyhogy a hatóságok a Teslát és az utánfutót lefoglalták és egy zárt telepre vitték. A sorsuk valószínűleg egy árverésen dől majd el, hiszen nem látnak sok esélyt arra, hogy valaha bárki is jelentkezik a járművekért. Az utánfutóval nem lesz gond, ám aki majd hozzájut a Teslához, annak lehet, hogy lesz vele némi dolga. Az autó hátulja eléggé meggyűrődött és valószínűleg a hajtáslánc sem volt hálás egy ilyen vontatós mutatványért.

Forrás: The Drive