Ha Suzuki Jimny vagy, bármi lehetsz

2023.12.28. 07:57

A japán tuner DAMD nagyon megszerette az új Suzuki Jimnyt. Az egész azzal kezdődött, hogy kisebb-nagyobb átalakításokkal simán kihozhaták belőle egy miniatűr Mercedes G osztály formáját, legyen szó a régebbi vagy újabb modellekről. De igazából a régi Ford Bronco apró változata is megoldható a Jimnyből. De akár Land Rover Defender is lehet a kicsi Jimny. Tudod mit? Akkor már Renault 5 (Turbo) és a Lancia Delta is lehet, mert miért ne. 

Valami ilyesmi zajlott le a DAMD egyik megbeszélésén, amikor azon ötleteltek, hogy mit vigyenek a januárban esedékes Tokyo Auto Salonra. Ugyanis a Little G már lejárt lemez, azt már úgyis kimaxolták.

Tehát üdvözöljük a Little Deltát és a Little 5-öt!

A cég munkája teljes mértékben csak optikai, vagyis egyik verzióba sem szerelnek turbót. Ez a Little 5 esetében apró humorral is járt a DAMD-tól, ugyanis a Renault 5 Turbókon látható "turbo" matricázás helyett ők a non-turbót ragasztották fel. A non persze pici, mint a reklámok csillagozott részei.

A Little Delta megkapta a Lancia Delták tipikus versenycsíkját, ami legalább 20 képzeletbeli lóerőt ad az autóhoz.

Mindkét verzió kapott hátulra szárnyat, a jobb leszorító erő miatt (nem, nem amiatt), valamint mindegyik keréken, még a póton is OZ Rally Racing felniket láthatunk.

A DAMD csodái a Tokyo Auto Salonon lesznek kiállítva január 12 és 14 között, ahol többek között egy Defender külsejű Toyota Hiacet is bemutatnak.