A Dodge nyugdíjba küldte matuzsálemi korú izomautóit

2023.12.29. 07:52

Egy modern típus életútja általában kiszámíthatóan alakul: az új generációkkal általában 5-7 évre tervez a gyártó, melyet félidőnél egy ráncfelvarrással fűszereznek meg. A jelen generációs Dodge Charger és Challenger azonban egészen extrém életutat járt be.

A két izomautó jelen generációját 2005-ben, illetve 2008-ban dobták piacra, s bár mindkettő átesett néhány ráncfelvarráson az évek során, életpályájuk szokatlanul hosszúra nyúlt. Egyszer azonban mindennek vége szakad.

2023-dodge-challenger-srt-demon-l

A Road & Track belsős forrásokra hivatkozva nemrég megírta, hogy decemberben az utolsó autó is legördült arról a gyártósorról, melyen a két izomautó mellett a Chrysler 300 és Magnum modelleket is gyártották. A Charger és a Challenger jelen generációját tehát 18, illetve 15 év után végleg nyugdíjba küldik.

Azt is tudjuk, hogy az utolsó Charger egy Scat Pack Widebody kiadás, míg az utolsó Challenger egy egészen brutális, fekete SRT Demon 170 volt.

Persze a Dodge várhatóan nem marad sokáig izomautó nélkül. Az augusztusban bemutatott Charger Daytona SRT koncepció elektromos jövőt vetít előre, de egyes pletykák szerint az új modell a gyártó friss, Hurricane nevű sorhatosát is megkaphatja.

Forrás: roadandtrack.com