Karácsonyi videóban bukkan fel a következő Dodge Charger előfutára

2023.12.11. 06:27

A Dodge szeret rövid, de kreatív videókat készíteni. Nemrég kiadtak egy hasonló művet, csak karácsonyi stílusban. Ez bár önmagában inkább jópofa, mintsem érdekes, ám felbukkant benne egy apró részlet egy jövőben érkező autóval kapcsolatban.

A videó elején egy könyv lapjai tárulnak elénk, miközben a narrátor kellemes hangon mesél. Már maga a szöveg is jópofa, hiszen elmondja, hogy idén a mikulásnak nem a jó listáján akarsz szerepelni, mert a rossz lista sokkal szórakoztatóbb. Arra pedig a legjobb mód felkerülni, hogy beülsz egy Dodge volánja mögé.

Ezalatt a könyv egyik lapjából egy videó bontakozik ki, amin a jelenlegi csúcsmodellek - Challenger, Charger, Durango - csapatnak a hóban. Mégis az ezt megelőző lap az érdekesebb, mert ezen egy koncepcióautó látható karácsonyi környezetben. Alatta egy halvány felirat áll, miszerint Az előszériás modell csak illusztrációs céllal látható. Elérhető 2024 vége felé.

A képen a tavaly megjelent Dodge Charger Daytona SRT Concept látható, helyenként kissé átvariálva. Emiatt sokak között a Carscoops is arra tippel, hogy ez lehet majd a 2024 vége felé érkező új Dodge Charger, már elektromos hajtáslánccal. A karácsonyi könyvben megjelent koncepción vaskosabbak a tükrök és más a lökhárító a koncepcióautóhoz képest, illetve két körlámpát kapott, amivel inkább klasszikus hatást kelt az autó.

Azt egy ideje már tudni lehet, hogy a böhöm nagy és erős V8-as motorjairól híres Dodge hamarosan átáll elektromos és hibrid hajtásláncokra. Belsős információkból ismert, hogy az új Chargernek lesz egy hátsókerekes, egymotoros elektromos változata 402 lóerővel, ez lesz a belépő szint. Ezt követi a már összkerekes, kétmotoros változat 670 lóerővel, és akinek még ez sem elég, annak lesz 885 lóerős kivitel. A hibrid változatokkal kapcsolatban egyelőre csak pletykák futnak, de várhatóan egy sorhatos turbómotorral oldják majd meg a dolgot.