Lenyúlták egy nő komplett kocsifelhajtóját Floridában

2024.01.05. 10:05

Olyannal viszonylag gyakran találkozhatunk, hogy egy ház elől, a felhajtóról lopják el valaki autóját, az azonban nem túl gyakori, amikor nem az autót, hanem magát a felhajtót viszik a tolvajok.

Bármennyire is bizarr, a közelmúltban mégis pontosan ez történt Floridában: elvitték egy helyi nő felhajtóját a háza elől. Nem aprózták el, hiszen egy több méter hosszú, betonból készült beállóról van szó.

Az eset azzal kezdődött, hogy Amanda Brochu meghirdette a házát, ezután nem sokkal pedig arra lett figyelmes, hogy valaki méricskéli a beállóját. Miután megkérdezte, hogy ez mégis miért történik, a vállalkozó azt válaszolta, hogy a cserével bízták meg.

Üzenetváltások bizonyítják, hogy egy Andre nevű rejtélyes idegen megadta Amanda címét, és megbízta, hogy cserélje ki a kocsifelhajtót. Mivel Andre nem tudott volna előre fizetni, a vállalkozó nem végezte el a munkát, mire Andre azt írta neki, hogy semmi gond, akkor majd talál mást.

Érdekes és furcsa, de innen nézve simán félreértésnek tűnhetett – a vállalkozó is hibás címre hivatkozott – ez az egész, így Amanda ezzel lezártnak tekinthette a dolgot. Egészen addig a pillanatig, amikor a kaputelefonjába épített, mozgásérzékelős kamera jelzett neki: egy munkagép dolgozott épp a kocsifelhajtóján. Elvitték a komplett beállót, csak a nyoma maradt meg.

A tulaj háza így már sokkal kevesebbet ért, az új felhajtóra pedig nem volt pénze, ezért gyűjtést szervezett. Végül több helyről is érkezett segítség, ami megoldotta Amanda problémáját, a konkrét okokra azonban végül nem derült fény.

Valószínűleg valamilyen csalásról lehet szó, ahol vagy az lehet a cél, hogy valaki olcsóbban megszerezze házat, vagy épp az, hogy a tulaj rákényszerüljön a javításra, ami valakinek hasznos munka lehet. Bár nem gyakori csalási forma ez, egy, az esetről tudomást szerző ingatlanosok közül többen is elmondták, hogy ők is találkoztak már ehhez hasonló incidensekkel korábban.

Forrás: WFTV Channel 9