Most egy korszakos Lambót erőszakoltak meg a japánok

2024.01.15. 14:56

Még december végén lengette be a japán Liberty Walk (LB), hogy a Ferrari F40 után egy Lamborghini Countach-t vesznek kezelésbe, amit élőben először a Tokyo Auto Salonon mutatnak be. Az eredmény magáért beszél.

Az LB szereti feszegetni az optikai tuning határait, főleg akkor, amikor nem éppen tipikus tuner autókhoz nyúlnak. Ilyen például a Maserati GranTurismo, a McLaren 650S vagy a Toyota Prius. Viszont a legextrémebbb dobásuk mégis a tavalyi, szélesített Ferrari F40 volt, amit ugyanúgy a Tokyo Auto Salonon mutattak be.

Az ikonikus sportautók átfaragását idén is folytatták, csak most egy Lamborghini Countach volt az "áldozat". A szett része egy egyedi első lökhárító, ami kissé a Diablo GT-R-re hasonlít. Ezt toldották meg két oldalsó légterelővel.

Oldalára a szélesítéseken kívül új szoknyákat kapott, valamint egy légbeömlőt a tetőre.

A hátsó lökhárítóhoz nem nyúltak, helyette egy méretes diffúzorral egészítették ki, emiatt a négy kipufogóvéget meg kellett hosszabbítani. Ezeken kívül egy hatalmas hátsó szárnyat is felszereltek a Countach-ra, ami megegyezik az autó gyári szélességével.

A cég a leleplező Instagram posztjában csak annyit fűzött az alkotáshoz, hogy „azt csinálunk, amit akarunk”. Az LB egyébként a tavalyi F40-et is kiállította idén, ami új egyedi fényezést és fóliázást kapott: