Kiszivárgott az elektromos Jeep Wagoneer S

2024.01.24. 08:51

Mindegy, hogy tudatos szivárogtatás az STLA Large platform bemutatása után, vagy egyszerű közösségi médiás baki, ez a két kép pontosan megmutatja, mire számíthatunk a Jeep következő, immár elektromos generációjától. Ugyanerre a technikára érkezik az új Dodge Charger is, majd jöhetnek az európai márkák, köztük a Maserati és az Alfa Romeo is.

GEgp1s3WQAAQo7V Totalcar

2025-ben érkezik, és nagyon fontos a Jeep márkának, hiszen ez nem más, mint a legendás Wagoneer elektromos generációja. A Stellantis most bemutatott STLA Large platformja megengedi a 400 és a 800 voltos technológiát is, a Wagoneer S kapcsán pedig kétmotoros összkerékhajtásra és 600 lóerős teljesítményre érdemes számítani. A tömeg és a légellenállás miatt a százas sprint három és fél másodperc környékén alakulhat majd a csúcsmodellnél.

Az X-re (korábbi nevén Twitter) King of Mopar dobta fel a hivatalos képeket, a kommentelők egy része szerint pedig a Wagoneer S a Range Rover modelljeinek formáira hajaz. Mivel egy prémium elektromos SUV-ről van szó, nem csoda, ha a JLR vásárlóit is szeretné meggyőzni a Stellantis amerikai márkája. Ahogy azt a Kia EV9 is bizonyítja, kemény versenyre lehet számítani a villany SUV-k piacán, azt pedig érdekes lesz látni, hogy például a Maserati mit kezd majd az új alapokkal.

Ami a Jeep Wagoneer S-t illeti, sportos arányokat látunk a kéttónusú festéssel és a maximum 5126 milliméteres hosszúsággal, hiszen ennyit enged az első, hátsó vagy összekerék-hajtású, illetve pusztán akkumulátoros, hibrid vagy szimplán belsőégésű hajtásláncokra optimalizált STLA Large. Eközben a tengelytáv legfeljebb 3075 mm, csak hogy senki se szorongjon hátul a nagy Jeepben.