Elkanászodtak a tréleresek, füstölt a rendőrök kezében a toll

2024.01.25. 12:18

Rég volt ennyi szemtelen tréleres az M0-s autóúton: csak az elmúlt két hétben összesen 15 olyan karavánt ellenőriztek a rendőrök, amelyeknél már első ránézésre se volt minden rendben.

Már többször megírtuk, hogy a rendőrök rendszeresen ellenőrzik az M0-son közlekedő trélereseket, de úgy tűnik, hogy ők továbbra sem szeretnék betartani a szabályokat.

A furgon egyedül utazó, eldurrant légrugós Allroad még nem is tűnik olyan necces szállítmánynak, de akadtak durvábbak is. Például a RAV4 társaságában szállított, már önmagában is nagyjából 2,6 tonnás BMW iX elsőre is gyanús.

A leglátványosabbak azonban azok a szerelvények, ahol az Iveco Daily-k és Merci Sprinterek három autót vittek. Ráadásul utóbbiaknál is akadtak a platókon testesebb autók: az Audi A7-esek, A6-osok, az 5-ös BMW-k és a Renault Espace se épp pehelysúlyú.

A rendőrök azon túl, hogy lepakoltatták a túlsúlyt, a 15 szabálytalan karaván sofőrjét büntetéssel jutalmazták. Az összesen közel 8 tonna túlsúlyért nagyjából 4 millió forint bírságot szabtak ki a román és bolgár sofőröknek.

Forrás: Police.hu