Ha az álmod egy Audi alapokra épített Vauxhall Victor, akkor itt van

2024.01.27. 06:37

A Vauxhall Victor nem éppen a gyártó leghíresebb modellje, pedig 1957-től 1978-ig gyártották. Ez idő alatt pedig öt generációja volt. Valakiben viszont annyira mély nyomot hagyott a második generáció, hogy fogta annak kasztniját és rávágta egy Audi S4-re.

Ez pedig most potom 19950 fontért megvásárolható, vagyis csaknem 9 millió forintért. Ezért az árért egy olyan Victor restomodot kapunk, amiben nem a Vauxhall eredeti 1.5 vagy 1.6-os sornégyese, hanem az Audi 4.2-es V8-asa foglal helyet.

Azzal, hogy az alkotó egy negyedik generációs S4 kabrió alapját használta fel, a Vauxhall Victor már quattro összkerékhajtással és hatsebességes ZF tiptronic váltóval büszkélkedhet.

Azért a restomod nem csak ennyiben múlik ki, ugyanis külsőleg míg felismerhető benne az eredeti Victor, azért jelentősen modernebb, sportosabb köntöst kapott az autó. Ilyen többek között a kerékjárati ívek szélesítése, a jelentősen nagyobb hűtőrács, a dupla kipufogóvég, valamint a Nardo Grey szürke színe.

Beltere vörös bőrborítást kapott a jó VW konszernes fekete műanyagelemekkel. Az ülések fűthetőek, elektromosan állíthatóak, klíma van és érintőskijelzős infotainment is - viszont az egésznek a ékköve mégis a tekerős ablakemelő. Érdekes konfiguráció, na.

Ha rájöttél, hogy neked ez nagyon nagyon kell, akkor az ebay-en fel tudod venni a kapcsolatot az eladóval, ami után Chelmsfordig kell elutaznod érte.