Eljárás indul a taxis ellen, aki kisajátított parkolóhelyen töltötte autóját

2024.02.01. 11:44

Eljárást indított a VII. kerületi önkormányzat a taxis ellen, aki kisajátíthatott egy parkolóhelyet és a szemközti épület egyik konnektoráról töltötte villanyautóját - tudta meg az rtl.hu.

A parkolóhely bitorlása először a Redditre került fel, amit később a média is felkapott

Akkor azt írtuk, hogy a taxisnak elég nagy valószínűséggel nincs erre önkormányzati engedélye, valamint közlekedési táblát, felfestést és töltőpontot csak és kizárólag a közútkezelő helyezhet ki, vagy ő adhat rá engedélyt. Anélkül minden változtatás és átalakítás szabálytalan. A kapubeállós tábla lehetne egyedül szürkezónás megoldás, de az is csak akkor, ha ténylegesen a kapu előtt lenne és nem mellette.

A taxis azóta egy kulccsal zárható konnektorra cserélte a fotókon látható eredetit, valamint a parkoló felfestése is újra fehér.

A sztorinak viszont még nincs vége. Ugyanis a Főtaxi kiadott egy közleményt az üggyel kapcsolatban, amelyben azt írják, hogy ezek megtévesztő információk.

Az ő álláspontjuk szerint nem történt semmilyen kisajátítás, a taxis az önkormányzat által kiadott hivatalos várakozás engedéllyel rendelkezik. Továbbá szerintük valamelyik kép tavalyi, ami a taxiról készült. A töltéssel kapcsolatban pedig azt írták, hogy „a külső elektromos aljzat kiépítésére a taxis partner hivatalos közgyűlési határozattal rendelkezik, illetve az áramot is a fogyasztás alapján rendszeresen fizeti. A töltésre használt kábel megfelelő minősítésű tanúsítvánnyal rendelkezik, így az áramkivezetés és annak használata biztonságos; tűzveszély nem áll fenn.”