Nagyon klassz lett Senna világbajnok McLaren F1-esének Lego változata

2024.02.06. 17:00

A Lego az utóbbi években elképesztően rákapcsolt: sorra mutatják be a felnőtteknek szóló, hatalmas méretű készleteket, amiknek általában az ára se gyenge. Most a Formula-1 rajongói örülhetnek, több F1-es szett is érkezett.

Ezek közül egyértelműen a Ayrton Senna 1988-as versenyautója a legmenőbb darab. A készlet azt a McLaren MP4/4-et mintázza, amivel Senna az '88-as szezonban világbajnok lett.

A tragikus sorsú, legendás brazil pilóta kockákból álló versenyautóját gyönyörűen kidolgozták. Remekül eltalálták az egyébként is kimondottan szép és letisztult versenyautó fazonját és arányait. A dekoráció és a színösszeálltás is stimmel, bár érthető okokból kifolyólag a Marlboro feliratot lehagyták róla.

Arra is figyeltek, hogy a McLarent egyedi felnikkel és a slickekkel adják, hogy még élethűbb legyen. Természetesen a készlet része egy Ayrton Senna minifigura is, sőt, az autóhoz még egy állványt is adnak, amire felszerelve ki lehet rakni a polcra.

A szett az Icons széria darabja, 32 centi hosszú, 17 centi széles, viszont mindössze 693 elemből áll. Utóbbi miatt az ára is aránylag barátságos: Magyarországon 31990 forintot kell majd fizetni a márciusban érkező, de már előrendelhető készletért.

Az Icons McLarennél jóval nagyobb a Technic Mercedes-AMG F1 W14 E Performance, ami összesen 1642 elemből áll. A hatalmas, 63 centi hosszú és 26 centi széles W14 a szintén egyedi kerekeivel és az aprólékosságával elképesztően jól néz ki, nem nehéz elveszni a részleteiben. A méretnek viszont ára van: itthon 89990 forintos áron startol a készlet, ez is márciusban jön, de még nem rendelhető.

Aki kevesebbet költene, az megveheti a Mercedes-AMG W14 sokkal kisebb, de szintén Technic verzióját, ami a nagy szett töredébe kerül. A 9990 forintos készlet 240 darabból áll, a kerekei kicsit aránytalanul nagyok, viszont bónusz, hogy hátrahúzás után önerőből is tud haladni.

Szintén olcsóbb lesz a Speed Champions McLaren Formula 1 Race Car, amit ugyanúgy 9990 forintért lehet majd megvásárolni, mint a kisebb Mercit. Ez a készlet 245 alkatrészből áll, valamivel kisebb, mint a Technic, viszont a képek alapján arányosabb és összességében szebb. A Speed Champions és a Technic F1-esek a nagyokkal együtt, márciusban érkeznek.

Forrás: Lego