Remekül sikerült az AMTS idei nyereményautója

2024.02.07. 14:59

Évek óta hagyomány hazánk legnagyobb tuningautós rendezvényén, az AMTS-en, hogy a látogatók között kisorsolnak egy különleges, nagy gonddal és alapossággal átalakított autót. Az elmúlt évek SEAT Leon ST FR-je, Mazda MX-5-je és Mini Cooper Coupe-ja után idén egy 2012-es, 1,8-as Audi A5 Cabrióra esett a választás, az eredmény pedig egy igényes, letisztult autó lett, minőségi alkatrészekkel.

Bár az átépítés során a motorhoz nem nyúltak hozzá, az autó szinte minden egyéb porcikája átalakult. Az A5 ST-hez készült állítható futómű mellett Toyo Proxes abroncsok, Concaver CVR2 felnik, Rotinger féktárcsák, Reiger Tuning kipufogó, Magyarított infotainment rendszer, Ingolstadt's Finest multimédiás modul, Reiger karosszériaelemek és vadonatúj bőr belső került a szemrevaló A5-ösbe. Az átalakítás most is nyilvánosan, a Westend bevásárlóközpont területén zajlott. Minden módosítás lepapírozott, teljesen legális, így a szerencsés nyertesnek nem kell izgulnia a műszaki vizsgán.

Bár Magyarországon híresen nincs jó viszony a tuningautósok és a hatóságok között, az AMTS két főszervezője, Nokta Balázs és Szőke László szerint azért nem reménytelen a helyzet. Ha jól megválogatott alkatrészeket szerel valaki az autójába, 1-2 hónap alatt megoldható a papírmunka. Ettől még a folyamat elég komplikált és nehézkes, így szerintük is egyszerűsítésre lenne szükség.


A mutatós A5-ösért bárki eséllyel pályázhat, ha elővételben, vagy a rendezvény helyszínén teljes árú felnőtt belépőjegyet, családi jegyet, kuponkódos jegyet, vagy VIP jegyet vásárol.


A 2024-es AMTS-t március 22. és 24. között rendezik a Hungexpón.