Toyota, mi ez a furcsa kabriók iránti vonzalmad mostanában?

2024.02.08. 10:17

A Toyota már egy ideje a legnagyobb autógyártók közé tartozik, nem csak nagyságában, hanem bevételében is, így mindig van a zsebükben egy kis pénz extrém ötletekre. Ez pedig mostanában furcsa kabriók formájában (is) megjelenik náluk.

Már az is elég extrém – ámbár a jelenlegi trendek szerint teljesen logikus – ötlet volt, hogy a Century-nak lett SUV verziója. Ez azonban még nem minden: több variáns is készült, köztük kabrió is - ezt viszont csak január közepén látta először a nagyközönség egy sajtóesemény során. A Century SUV kabrió pedig nem más, mint egy guruló kád.

kabriósítás folytatódik a Toyotánál, most a Crown crossover verziójából csináltak egy koncepciót, hogy milyen lenne kabrióként. A piacon épp lett üresedés: a VW a közelmúltban bejelentette, hogy megöli a T-Roc kabriót.

34246t.png

A Crown Crossover kabrió a  Toyota Times japán csatornájának egy videójában tűnt fel a Century SUV kabrió társaságában. 

234235234.png

Az autó legérdekesebb része azon kívül, hogy nincs teteje, hogy megtartották mind a négy ajtaját, így ugyanolyan kényelmes, teljes értékű autó lehet, mint a sima Crown crossover.

Nem csak annyi történt, hogy levágták az autó tetejét: a hátsó részhez egyedileg nyomtattak alkatrészeket, hogy azt igényesebb lehessen, ne tűnjön fércmunkának.

Toyota-Crown-Crossover-Convertible-6-1536x864.png

A Toyota korábban már csinált kabriót a Crownból, tehát nem ez lenne az első. Egyébként a mostani, tizenhatodik generáció az, amiből a legtöbb kaszniváltozatot lehet kapni: van szedán, crossover, kombi, SUV-szerű és akkor most a kabrió, utóbbi még csak koncepcióként.