Corvette-tel bővül egy amerikai rendőrség flottája

2024.02.15. 16:29

Nemrég egy különleges járműhöz jutott hozzá a floridai Panama City Beach rendőrsége, ami teljesen egyedi dizájnt is kapott. A Corvette C8-at nem az adófizetők finanszírozták, hanem lényegében ingyen jutott hozzá a rendőrség.

Az alany egy 2022-es Chevrolet Corvette C8 Stingray, amit egy korábbi ügy kapcsán foglaltak le a helyi hatóságok. A 25 éves Alexander Casey tulajdona volt az autó, akit még 2023 áprilisában fogtak meg a rendőrök némi üldözés után. Amikor kiderült, hogy az autója tele van különböző drogokkal és lőfegyverekkel, a rendőrség letartóztatta, az autót pedig elkobozták.

A Corvette ezután nem sokkal a rendőrséghez került, majd a Lightning Graphics Inc készített rá egyedi fóliát. A kék-fehér dizájn mellett a két ajtóra felkerült a Panama City Beach Police felirat, míg a hátsó sárvédőkre egy helyi dokk fényképét helyezték el.

Az összhatás nagyon vagány, a sportautót mégsem fogják éles bevetéseken használni. Helyette a helyi rendőrség Zsaruk és Gyerekek nevű programjának része lesz, mely során a fiatalok és a hatóságok pozitív kapcsolatát szeretnék erősíteni rendezvényekkel és bemutatókkal, ehhez lehet majd remek eszköz a rendőrség színeiben virító C8-as Corvette. A program végén az autó nem marad a rendőrségnél, hanem árverésre bocsátják majd, és a legmagasabb összeget kínáló ember hazaviheti.

Forrás: Carscoops