Felvette, ahogy 215-tel száguldozik, a rendőrség is like-olta

2024.02.19. 12:46

Gyorshajtással felvágni a social media világában a mai napig elterjedt külföldön és hazánkban egyaránt - gondoljunk csak vissza a muzsikusok hidas gyorshajtására. Ennek az az egyetlen hátulütője, hogy a rendőrségnek is van internete és előfordul, hogy az ilyen felvételek utólagosan retorzióval járnak. Most ez történt Spanyolországban.

Ugyanis a 21 éves sofőr úgy gondolta, hogy megmutatja mennyit tud az Audija, ezért 215 km/h-val száguldozott ott, ahol 90 km/h a megengedett. Ezt pedig videóra vette és szorgosan feltöltötte Instagramra, hogy kompenzáljon valami aprót. 

A felvételt viszont valaki kedvesen továbbította a hatóságnak, akik nyomozni kezdtek és elég hamar megtalálták, hogy ki hajtott gyorsan és hol - írta a spanyol Motorpasion.

A gyorshajtó Toledó környéki CM-4006-os országúton produkálta magát, ahol a megengedett maximum sebesség 90 km/h – ő ezt 125-tel lépte túl. A sofőrt letartóztatták, ügyét pedig bíróság elé terjesztették.

Spanyolországban nem veszik annyira félvállról az extrém gyorshajtásokat, mint egyes országokban (khm, Magyarország, khm). Ugyanis 3-6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel vagy 6-12 havi bérrel egyenlő pénzbüntetéssel vagy 31-90 napig terjedő közérdekű munkával járhat. Emellett pedig biztos, hogy jogosítványát 1-4 évre elveszik.