Levehető farokkal érkezik a Zagato új csodája

2024.02.23. 09:59

Bár az eredeti Alpine A110-ről bizonyára sokan hallottak, a Le Mans-i 24 óráson vitézkedő A220 már nagyrészt a feledés homályába merült. Bár ez a gyenge versenyeredmények miatt talán nem meglepő, hódfarokra emlékeztető, a hatalmas lecsatolható farokrész miatt mégis van miért emlékezni az A220-ra.

Ezt minden bizonnyal a Zagato is így gondolta, hiszen legújabb, AGTZ Twin Tail nevű modelljük pont ennek a furcsa versenyautónak állít emléket. A modell nevéből kitalálható a nagy csavar: az AGTZ is egy levehető farokrésszel érkezik. Hogy ez miért jó? A hosszú hátsó versenypályán aranyat ér, hiszen javítja az autó aerodinamikáját, közúti forgalomban viszont átok, hiszen elég nehéz vele parkolni. Az újdonsült tulajdonos így aszerint dönthet a farokrész fel- vagy leszereléséről, hogy a helyi versenypályára, vagy csak a közértbe ugrik le az autóval.


Hogy a dolog még stílusosabb legyen, a Zagato egy modern kori Alpine A110-re húzta rá az extravagáns karosszériát, így a kör szépen bezárul. Mivel a legendás olasz stúdió nem osztott meg különösebb részleteket az AGTZ Twin Tail technikai paramétereit illetően, valószínűleg egy nagyrészt érintetlen A110 lapul a sok formás elem alatt. Ezzel nincs semmi baj, az az autó így is egy remekmű.


Az AGTZ Twin Tailből csupán 19 példány készül, melyek egy része már gazdára is talált. Aki szeretne lecsapni a fennmaradó darabok egyikére, jobb ha szélesre tárja a pénztárcáját: a modellért 650 000 eurót (251 millió forint) kér a Zagato.

Forrás: motor1.com