Villanyautóként térhet vissza a VW Scirocco

2024.02.26. 13:40

A Volkswagen szívesen visszahozná a Scirocco nevet, erre pedig már belső tervezési, mérnöki és gyártási javaslatokat is tanulmányoznak. Viszont ahhoz, hogy ez meg is valósuljon a VW vezérigazgatójának rá kell bólintania.

Ha pedig a Scirocco megkapja Thomas Schäfer áldását, akkor 2028-ra várható a visszatérésm ráadásul: villanyautóként - árulta el egy magas rangú bennfentes az Autocarnak.

A belsős infók szerint, a Scirocco megtartaná a kupé formáját, amit az 1970-es évek stílusa ihletne és lenne belőle kétmotoros, összkerékhajtású R kivitel is. A Scirocco a tervek szerint a palettában a második generációs ID 3 fölé kerülne, és a Golf kilencedik generációjával együtt jelentenék be.

Már egy ideje köztudott, hogy az új Golf villanyautó lesz, ami a gyártó Scalable Systems Platformjára (SSP) épül. Viszont a Sciroccót nem erre, hanem az új Boxster/Cayman számára kifejlesztett PPE platform speciálisan átalakított változatára épülhet.

A Scirocco negyedik generációjára vonatkozó első tervezési javaslatok a tavalyi év elején születtek, nem sokkal azután, hogy Andreas Mindt a Volkswagen formatervezési vezetője lett. Mindt, aki korábban a Bentley-nél dolgozott, gyakran hivatkozott Giorgetto Giugiaro 1974-es Sciroccójára, amikor a Volkswagen modellek következő generációjának megjelenéséről szóló elképzelését magyarázta.