Lefizette volna a rendőröket a részeg autós, végül sokkal rosszabbul járt

2024.03.05. 05:57

Furcsa esetről számolt be az ügyészség.hu. A történet főszereplője egy középkorú borsodi férfi, aki egy köteg pénzzel próbálta megvesztegetni a rendőröket – sikertelenül.

A megye egyenruhásai 2024. február 23-án, éjszaka lettek figyelmesek az ittas állapotban közlekedő férfire, akit megállítottak, és intézkedni kezdtek vele szemben. Ám mikor felszólították az autóst, hogy állítsa le a motort és szálljon ki az alkoholszondás ellenőrzésre, a gyanú szerint férfi egy húszezrest húzott elő a zsebéből, majd szó nélkül a rendőrök felé nyújtotta.

fokozott közúti ellenőrzés.png



A járőrök ekkor figyelmeztették, hogy éppen vesztegetés bűncselekményét követi el, úgyhogy tegye el a pénzt. Ám a férfi nem adta fel: ezúttal 200 000 forintot vett elő, majd a legmagasabb rendfokozatú rendőr irányába nyújtva megkérdezte: „ennyi elég lesz?”

A rendőrök a felajánlott pénzt visszautasították, majd a büntetett előéletű férfit megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt nyomoz a tettes ellen, és sikeresen indítványozta bűnügyi felügyeletét.