Meg is van az első osztrák gyorshajtó, akitől elkobozták autóját

2024.03.06. 05:57

Egy 28 éves sofőr úgy gondolta jól meghajtja járművét a bécsi Hernalser Gürtelen hétfő este. Az esti csapatás jól sikerült, 114 km/órával kapta le a traffipax, amivel az extrém gyorshajtás kategóriájába sorolták és a nemrég bevezett törvény értelmében nem csak a jogosítványát, hanem az autóját is bukja.

A sietsége pedig bevált, ugyanis ő lett ezzel az első, akinek ideiglenesen elkobozzák járművét extrém gyorshajtás miatt - írta a der Standard. A lap információi szerint az érintett autó egy Volkswagen Scirocco.

Március eleje óta él egy olyan törvény a szomszédban, hogy aki 60 km/h-val túllépi a megengedett sebességet lakóterületen belül, vagy 70-nel lakóterületen kívül, annak a hatóság átmenetileg lefoglalhatja a gyorshajtó járművét. 14 nap után az érintett autót visszaadják gazdájának, viszont ha mégegyszer rajtakapják extrém gyorshajtáson, akkor már végleg elkobozzák tőle a járművet, amit a hatóság elárverez.

Viszont ha a gyorshajtás során lakott területen belül 80-nal, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val lépik túl a megengedett sebességet, akkor a hatóság az első alkalom után végleg elveheti a járművet.

A 28 éves gyorshajtó esetében a rendőrség közölte, hogy a sofőr „súlyosan veszélyeztette a közlekedés biztonságát” hirtelen sávváltásaival, vezetési stílusával.