Tesla Model Y kishaszongépjármű érkezik a francia piacra

2024.03.09. 14:35

Kisáruszállító változatot kap Európa egyik legnépszerűbb autója, a Tesla Model Y. Az elektromos kompakt crossover van változatát egyelőre még csak Franciaországban mutatták be, persze okkal.

Az átalakítás során kijött az autóból a teljes hátsó üléssor és egy nagy sík padlót alakítottak ki raktér gyanánt. Így az autóban már csak ketten utazhatnak, ám pakolható lett 2,158 köbméter, azaz 2158 liter. Ez az autó méreteihez mérten egy egész jó érték, nem beszélve arról, hogy egyelőre kevés versenytársa akad.

1709718322602

Az autót LinkedInen jelentette be a Tesla egy vezető menedzsere, Clément Maguet a francia piacra. Olyan vállalkozásoknak lehet ideális megoldás, melyek minden területen az igényes és elegáns megjelenésre törekednek, még a szállításban is. Emellett nem kizárt, hogy alkalmas sürgősségi járműnek akár mentős, akár rendőrikörökben bármilyen felszerelés gyors és hatékony szállítása során.

1709718304968

A másik ok amiért Franciaországban jelenik meg először a Tesla Model Y van változata, az a helyi adókedvezmény, ami a kialakítása miatt jár. Ebben ráadásul nincs benne az a támogatás, amivel az állam elektromos autó vásárlására ösztönzi az embereket, így akár további 7000 euróval (szűk 2,8 millió forint) is beljebb lehet az, aki Model Y kisáruszállítóra vált. Arról egyelőre nincsenek hivatalos információk, hogy a modell később elérhető lesz-e más európai országokban is.

Forrás: Carscoops